یکی از مهم ترین مسائل در زمینه مستاجری مهلت قانونی تخلیه ملک توسط مستاجر است. برخی ازمستاجرها به طور کامل از قوانین اجاره و مستاجری آگاه نیستند. وکلای متخصص گروه حقوقی وکیل من در این زمینه اطلاعات کامل و مفیدی را برای شما مخاطبان عزیز گردآوری کرده اند. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا از قوانین مهلت قانونی تخلیه ملک توسط مستاجر آگاه شوید.
حکم تخلیه ملک در چه صورتی صادر می شود؟
هنگامی که فرد یک خانه را اجاره می کند می تواند تا اتمام مهلت قانونی تخلیه در آن خانه سکونت داشته باشد. در صورتی که مستاجر با مالک به مشکل بربخورد و مستاجر مجبور به تخلیه ملک شود، مالک میتواند با دریافت حکم تخلیه مستاجر ملک را تخلیه کند. اما در صورتی که مالک با مستاجر دچار مشکل شوند، هر دو طرف قادر به دریافت حکم تخلیه هستند. حکم تخلیه نشان دهنده این است که فرد باید تا مدت تعیین شده ملکی را که اجاره کرده است تخلیه کند. کمک گرفتن از یک وکیل تخلیه ملک در کرج در این راستا میتواند بسیار کارساز باشد.
مهلت قانونی تخلیه با صدور حکم شورای حل اختلاف
پس از بررسی وضعیت مستاجر، شورای حل اختلاف معمولا مهلت قانونی تخلیه ملک را یک ماه تمدید میکند. در این شرایط مستاجر میبایست اجاره یک ماه را به مالک بپردازد و در رابطه با مهلت قانونی تعیین شده، مالک حق هیچگونه دخالتی ندارد. لازم به ذکر است قرارداد اجاره مابین مالک و مستاجر باید از سوی دفاتر اسناد تهیه وتنظیم شده باشد. در غیر اینصورت باید دونفر دیگر به غیر از مستاجر و مالک تحت عنوان شاهد این قرارداد را امضا کنند تا قرارداد روال قانونی خود را سپری کرده باشد. شما می توانید جهت دریافت مشاوره های حقوقی در خصوص مهلت قانونی تخلیه ملک از وکلای متخصص گروه حقوقی وکیل من کمک بگیرید.
مهلت تخلیه پس از ابلاغ حکم تخلیه چقدر است؟
در صورتی که حکم تخلیه ابلاغ شود، مستاجر تا سه روز برای تخلیه مهلت دارد. به این معنی که اگر مستاجر پس از پایان مهلت قرارداد، ملک را تخلیه نکند، مالک میتواند جهت گرفتن حکم تخلیه به مراجع قانونی مراجعه کند. در این صورت مالک قادر است به دو صورت حکم تخلیه و دستور تخلیه، ملک خود را پس بگیرد. لازم است بدانید شرایط گرفتن حکم تخلیه با دستور تخلیه تفاوت دارد.
در صورت مراجعه مالک به مراجع قضایی پس از ۲۴ ساعت دستور تخلیه مستاجر به او ابلاغ شده و مستاجر موظف است تا حداکثر ۳ روز ملک مورد نظر را تخلیه نماید.
عدم تخلیه ملک توسط مستاجر
عدم تخلیه ملک مسکونی توسط مستاجر یکی از مسائلی است که ممکن است پس از پایان قرارداد بین مالک و مستاجر پیش بیاید. هنگامی که مستاجر حداقل به مدت ۳ ماه کرایه ملک را پرداخت نکرده باشد، دستور صدور تخلیه توسط شورای حل اختلاف صادر میشود و در این شرایط به ارسال اظهارنامه نیازی نیست، چرا که مستاجر پس از پایان قرارداد موظف به تخلیه ملک است. اگر مستاجر ملک را تخلیه نکند، موظف به پرداخت احکام به قصد تصرف است. در این شرایط ایام تصرف ملک توسط مسئول دادگستری محاسبه شده و به کارشناسی رسمی دادگستری اعلام می شود.
چگونگی گرفتن مهلت جهت تخلیه از مالک
دریافت مهلت قانونی تخلیه ملک توسط مستاجر فقط در شرایطی مقدور است که قراداد اجاره نامه از سوی دفتر اسناد صادر شده باشد. پس از اینکه از سوی مالک حکم تخلیه گرفته شد، ظرف ۴۸ ساعت به مستاجر اطلاع داده می شود. مستاجر قادر است از شورای حل اختلاف تقاضای مهلت قانونی تخلیه ملک را دریافت کند. در این شرایط شورای حل اختلاف شرایط مستاجر را بررسی کرده و برای تخلیه مهلتی را تعیین میکند. در این مدت مستاجر باید اجاره را به مالک بپردازد و پس از زمان مشخص شده، ملک را با کمترین میزان خسارت و بدون مشکل به مالک تحویل دهد.
مهلت قانونی تخلیه ملک تجاری
مهلت قانونی تخلیه ملک تجاری براساس نوع قرارداد وشرایط آن متفاوت است. لازم به ذکر است دعاوی مستاجر و مالک بسیار مختلف و متنوع هستند. بنابراین قرارداد اجاره بین مالک و مستاجر از جنبه های مختلفی بررسی می شود.
به طور کلی قرارداد تخلیه ملک تجاری با حق کسب، در دادگاه حقوقی رسیدگی می شود اما به بقیه دعاوی در شورای حل اختلاف رسیدگی می شود. پس از اینکه دعاوی تخلیه ملک تجاری در دادگاه مطرح شد، در صورتی که دادگاه درخواست تخلیه ملک را قانونی تشخیص دهد، جهت تخلیه ملک حکم تخلیه صادر می کند. همچنین پس از اینکه دعوا مطرح شد، دیگر نیاز نیست مالک و مستاجر حق کسب و پیشه پرداخت کنند. مهلت قانونی تخلیه ملک تجاری بسته به شرایط بین ۱۰ روز تا ۲ ماه است.
نحوه تقاضای مهلت جهت تخلیه ملک
هنگامی که قرارداد اجاره مابین مالک و مستاجر به اتمام رسیده باشد و مستاجر به دلایل مختلف از تخلیه کردن ملک خودداری کند، مستاجر میتواند جهت تخلیه ملک تقاضای مهلت کند. در این صورت مالک با مراجعه به شورای حل اختلاف تلاش میکند تا به شیوه قانونی مستاجر را مجبور به تخلیه ملک کند. اگر تخلیه ملک برای مستاجر امکان پذیر نباشد و از مالک مهلت بخواهد، این تقاضا در شورای حل اختلاف ثبت و بررسی می شو.د شورای حل اختلاف وضعیت مستاجر را بررسی میکند و در صورتی که شرایط او موجه باشد، به شرط پرداخت اجاره یک ماه، به مستاجر جهت تخلیه ملک مهلت میدهد.
معرفی گروه حقوقی وکیل من
موسسه حقوقی وکیل من یکی از موسسات مطرح و شناخته شده در زمینه دعاوی ملکی است و با برخورداری از وکلای متخصص و کارآزموده قادر است شما را تا پایان مسیر و رسیدن به بهترین نتایج همراهی کنند. اگر به دنبال بهترین وکلای دعاوی ملکی در کرج هستید، وکلای گروه حقوقی وکیل من می توانند بهترین راهنما و مشاور برای شما باشند. شما میتوانید با دریافت مشاوره رایگان از بهترین وکیل ملکی در کرج در دعاوی مربوط به ملک به نتایج مورد نظرخود برسید.
پانوشت : مهلت قانونی تخلیه ملک، بهترین وکیل ملکی در کرج، انواع دعاوی ملکی، وکیل دعاوی ملکی در کرج
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.