قراردادهای اجاره ملک در ایران حجم بالایی دارند و نوسان اجاره و تورم ودیعه مسکن زیاد است. به همین دلیل دعاوی مربوط به تخلیه ملک یکی از متداول ترین دعواها در دادگاه های ایران است. در این میان برای رسیدن به نتیجه مورد انتظار، کمک گرفتن از یک وکیل تخلیه ملک در کرج می تواند بسیار مفید و کارساز باشد.
به طور کلی اگرمستاجر به تعهدات مالی خود عمل نکند، به عنوان مثال هزینه های مربوطه و اجاره بها را به مالک پرداخت نکند، مالک ساختمان می تواند از مستاجر شکایت کند و قادر است حکم تخلیه فوری بگیرد. اگر در استان البرز و شهر کرج هستید، می توانید با کمک گرفتن از بهترین وکیل تخلیه ملک در کرج امور مربوطه به دعاوی تخلیه ملک را خیلی سریع وآسان تر انجام دهید.
در صورتی که یک وکیل متخصص ملکی را در کنار خود داشته باشید این امکان برای شما فراهم می شود که امور تخلیه ملک را به گونه ای پیش ببرید که حتی به حضور شما نیازی نباشد. اگر شما هم در این خصوص به مشاوره حقوقی نیاز دارید می توانید از وکلای متخصص ملکی گروه حقوقی وکیل من کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید : مهلت قانونی تخلیه ملک توسط مستاجر چقدر است؟
بیشتر بخوانید : مراحل گرفتن سند برای ملک قولنامه ای
قوانین مرتبط با تخلیه ملک در کرج
براساس ماده ۱۳ قانون رابطه موجر و مستاجر پس از اینکه مدت اجاره ملک تمام شد و یا از طرف یکی از طرفین قرارداد درخواست فسخ قرارداد داده شد و مستاجر به تعهدات ذکر شده در قرارداد عمل نکند و دو طرف با یکدیگر به توافق نرسند، مالک قادر است با مراجعه به دادگاه یا شورا جهت گرفتن حکم تخلیه یا دستور تخلیه اقدام قانونی کند.
قوانین اجاره ملک
طی سال های مختلف قانونگذار در زمینه اجاره ملک قوانین مختلفی وضع کرده است. به طورکلی در قراردادهای اجاره با سه دسته قانون مواجه هستیم :
- قانون روابط مالک و مستاجر تصویب شده در سال ۱۳۵۶
- قوانین روابط مالک و مستاجر مصوب سال ۱۳۶۲
- قانون روابط مالک و مستاجر مصوب سال ۱۳۷۶
قانون های فوق هم برای املاک مسکونی و هم برای اماکن تجاری است.
از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۷۶ قراردادهای اجاره ملک های تجاری ، منافع ملک یعنی سرقفلی ملک به نفع مستاجر بوده است. اما پس از سال ۱۳۷۶ در قراردادهای اجاره جهت ملک های تجاری و هم برای ملک های مسکونی، مبلغی به عنوان ودیعه و مبلغی به عنوان اجاره در نظرگرفته شد. لازم به ذکر است هنگام اولین بار که قرارداد عقد می شود ملاک است و تمدید آن روی تغییر قانون حاکم بر آن بی تاثیر است.
براساس قانون مدنی و ماده ۴۶۶، با انعقاد قرارداد اجاره، مستاجر مالک منافع مورد اجاره می شود. براساس قانون تصویب شده در سال ۱۳۷۶ قرارداد اجاره باید در دو نسخه تهیه و تنظیم شود و به تایید و امضای هر دو نفر برسد. امضای دو نفر شاهد نیز لازم و ضروری است.
در چه صورتی مستاجر قادر به فسخ اجاره نامه است؟
در صورتی که ملک مسکونی با آنچه در اجاره نامه آمده است متفاوت باشد. همچنین اگر مستاجر فوت شود و تمامی ورثه او برای فسخ قراداد درخواست دهند.
اگر مالک در قرارداد اجاره برای مستاجر خود به صورت شرایطی حق فسخ گذاشته باشد و آن شرایط فراهم شود، مستاجر قادر به فسخ قرارداد است.
اگر در ملک مسکونی مشکلی به وجود آمده باشد و دیگر امکان استفاده از ملک وجود نداشته باشدو رفع عیوب آن نیز غیر ممکن باشد. بنابراین مستاجر میتواند اجاره نامه را فسخ کند. در صورتی که ملک مسکونی رو به خراب شدن باشد وتعمیر آن غیر ممکن باشد و یا برای بهداشت ساکنین مضر باشد نیز مستاجر می تواند قرارداد اجاره را فسخ کند.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل پایه یک دادگستری در کرج
بیشتر بخوانید : نمونه رای تخلیه ملک
در چه صورتی مستاجر قادر به فسخ قرارداد و تخلیه ملک است؟
طبق ماده ۴۷۶ قانون مدنی اگر مالک ملک را به مستاجر تحویل ندهد و یا عیب هایی در آن ملک وجود داشته باشد. همچنین اگر ملک به تعمیرات ضروری نیاز داشته باشد و مالک برای تعمیرات هیچگونه اقدامی نکند.
اگر پیش از تحویل ملک به مستاجر و پس از انعقاد قرارداد اجاره، شخص دیگری برای مستاجر ایجاد مزاحمت کند.
اگر مستاجر هنگام عقد قرارداد اجاره برای خود برای حق فسخ شرط کرده باشد و مالک با شرایط گفته شده موافقت کرده باشد. لازم به ذکر است تفاوتی ندارد که ملک مورد نظر مسکونی است یا تجاری، در هرحال شرایط فسخ قرارداد برای مستاجر یکسان است.
موجر چگونه میتواند درخواست تخلیه ملک دهد؟
براساس ماده ۸ قانون مدنی روابط مالک و مستاجر، مالک مکان مسکونی نیز مثل مالک مکان تجاری قادر است قرارداد اجاره را فسخ کند و در نهایت درخواست تخلیه مستاجر را به دادگاه ارائه کند.
در صورتی که مستاجر حق انتقال به شخص دیگری را نداشته باشد، اما جزئی یا کل ملک را به شخص دیگری واگذار کند.
اگر مستاجر یک محل مسکونی را اجاره کند، اما آن را به اشخاص دیگری به جز وراث خود بدهد.
در صورتی که مالک در اجاره نامه این موضوع را شرط کرده باشد که ملک خود را به صورت قطعی به دیگری انتقال دهد، حق دارد اجاره را فسخ کند.
اگر ملک مسکونی برخلاف هدفی که در اجاره نامه ذکر شده مورد استفاده قرار بگیرد.
در صورتی که مستاجر مبلغ اجاره را در مهلت تعیین شده به مالک نپردازد.
اگر موجر ملک خود را جهت استفاده خود و خانواده اش نیاز داشته باشد.
مدت زمان لازم برای گرفتن حکم تخلیه
پس از صادر شدن دستور تخلیه مستاجر برای تخلیه سه روز وقت دارد. دریافت حکم تخلیه حدود یک هفته زمان میبرد. اما اگر لازم باشد که مالک موردی را ثابت کند امکان تعویق دریافت حکم وجود دارد.
بیشتر بخوانید : بهترین وکیل ملکی در کرج
مراجع رسیدگی به درخواست حکم تخلیه
اگر ملکی که اجاره شده مسکونی باشد، مرجع رسیدگی به دعوا شورای حل اختلاف است. اما اگر ملک مورد معامله تجاری باشد، مرجع رسیدگی دادگاه محل سکونت است.
دریافت مشاوره از بهترین وکیل تخلیه ملک در کرج
اگر جهت پیگیری و رسیدگی به دعاوی ملکی در کرج به دنبال بهترین وکیل تخلیه ملک در کرج هستید، گروه حقوقی وکیل من بهترین موسسه حقوقی جهت رسیدگی به دعاوی ملکی است. زیرا این موسسه معتبر و مطرح با برخورداری از بهترین وکلای متخصص ملکی قادر است بهترین نتایج را در زمینه دعاوی ملکی برای شما به ارمغان بیاورد.
پانوشت : وکیل تخلیه ملک در کرج، بهترین وکیل ملکی در کرج، وکیل تخلیه ملک در کرج با قیمت مناسب
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.