بر طبق نظام حقوقی و شرعی در اسلام دو نوع ازدواج دائم و موقت وجود دارد. تفاوت این دو نوع ازدواج در مدت زمانی است که زوجین به محرمیت یکدگیر در می آیند. در ازدواج دائم مدت زمان محرمیت زوجین دائمی می باشد، اما در نوع موقت یا صیغه مدت زمان مشخصی برای محرمیت در نظر گرفته می شود که در صیغه نامه نیز به صورت دقیق ذکر می گردد. در این مقاله قصد داریم در خصوص استعلام صیغه با کد ملی افراد صحبت کنیم که آیا امکانپذیر است یا خیر؟
بیشتر بخوانید : دریافت برگه صیغه نامه ۹۹ ساله
بیشتر بخوانید : صیغه نامه آنلاین تهران
صیغه نامه چیست؟
صیغه نامه نوعی عقد شرعی است که بر طبق آن مرد و زن برای مدت زمان مشخصی به هم محرم خواهند شد. عقد نامه موقت مدت زمان مشخصی دارد و می تواند از چند ساعت تا چند سال به طول بیانجامد. مدت زمان عقد موقت کاملاً بین زن و مرد توافقی می باشد و قابل تمدید است. تعیین میزان مهریه در عقد موقت از الزامات آن می باشد. در عقد موقت برای جدایی نیازی به طلاق نیست و به خودی خود با پایان یافتن زمان صیغه جدایی انجام می شود. البته طرفین در صورت تمایل می توانند زودتر از اتمام زمان صیغه نامه نیز جدا گردند.
مدارک لازم برای صدور صیغه نامه موقت برای زوجین
- اصل شناسنامه
- اصل کارت ملی
- دو قطعه عکس ۴×۳ پرسنلی
- جهت خانم : طلاق نامه، گواهی پزشکی یا گواهی فوت همسر
اگر تمایل دارید صیغه نامه خود را به صورت فوری و آنلاین دریافت نمایید باید یه سراغ دفترخانه هایی بروید که چنین امکاناتی را برای شما در نظر گرفته اند. برای انتخاب این نوع خدمات دقت نمایید که کلیه مراحل به صورت شرعی و قانونی انجام شود تا صیغه نامه صادر شده کاملا معتبر و قانونی باشد. پس از خواندن خطبه عقد و تایید زوجین صیغه نامه با مهر برجسته محضری صادر می گردد که دارا ی اعتبار حقوقی می باشد.
بیشتر بخوانید : صیغه نامه فوری
بیشتر بخوانید: صیغه نامه برای هتل
موقعیتهای کاربردی ازدواج موقت یا صیغه
از آنجایی که استعلام صیغه با کد ملی انجام نمی شود، در شرایط زیر می توان از آن استفاده نمود:
- افرادی که به دلایل شخص و عرفی نمی توانند ازدواج دائم را انتخاب کنند یا افرادی که به دلیل نداشتن شرایط اقتصادی مناسب توانایی اداره زندگی پس از ازدواج دائم را ندارند، عموماً به سراغ ازدواج موقت می روند.
- گاهی افراد برای دوره های زمانی معینی مانند سفر به سراغ این گونه ازدواج می روند.
- کسانی در در روند پرونده طلاقشان هستند گاهی از ازدواج موقت به عنوان یک راه حل شرعی و موقت برای ایجاد رابطه جدید استفاده می کنند.
- در صیغه موقت نیازی به توافق مادام العمر بین زوجین وجود ندارد و بدون گذراندن مراحل پیچیده طلاق می توانند از هم جدا شوند.
- یکی دیگر از موقعیت های کاربردی صیغه نامه عدم الزام به ارث بردن طرفین از یکدیگر می باشد. درواقع با فوت یکی از زوجین دیگری از او ارث نخواهد برد، مگر آنکه به صورت مستقیم و شفاف در قرارداد درج شده باشد.
- اقدام به یک رابطه در چارچوب قانون و شرع از ویژگی های دیگر ازدواج موقت می باشد.
- در ازدواج دائم در بیشتر موارد نیاز به برگزاری مراسمات خاصی مانند خواستگاری و جشن عروسی می باشد، اما در صیغه موقت این مراسم لازم نیست و بدون طی شدن مراحل اداری و پیچیده انجام گیرد.
- افراد در شرایط خاص اجتماعی یا کاری مانند کار در خارج از کشور یا سفرهای شغلی طولانی مدت گاهی نیاز به برقراری روابط موقت دارند که صیغه یک راه حل قانونی و شرعی برای اینگونه موارد محسوب می شود.
شرایط درست بودن عقد موقت (صیغه):
برای اطمینان از صحت صیغه یا عقد موقت باید شرایط زیر رعایت شود:
- دو طرف هم زن و هم مرد باید از عقد رضایت قلبی داشته باشند .
- وجود مهریه برای عقد موقت الزامی می باشد .
- مدت زمان محرمیت در صیغه نامه باید به صورت شفاف مشخص شود.
- صیغه باید در حضور دو شاهد عادل خوانده شود.
- نداشتن ممانعت شرعی نیز از دیگر شرایط لازم برای عقد موقت است.
نکته: صیغه موقت در شناسنامه ثبت نمی شود و بنابراین از طریق کد ملی قابل استعلام نیست.
آیا صیغه موقت در جایی ثبت می شود؟
عزیزان در حالت عادی و نرمال نیازی به ثبت صیغه نیست و الزامی در این مورد در قانون صورت نگرفته است. فقط در شرایط ویژه ای لازم است صیغه ثبت گردد. بنابراین فقط ازدواج دائم ثبت رسمی می شود و صیغه نیازی به ثبت در جایی ندارد. در هنگام خواندن صیغه موقت فقط دو نکته حائز اهمیت است: مدت زمان صیغه و مهریه .
بنابراین باید بگوییم استعلام صیغه با کد ملی به طور مستقیم از طریق سامانههای عمومی در دسترس افراد قرار ندارد.
در چه شرایطی باید ازدواج موقت ثبت شود؟
در ماده قانونی شماره ۲۱ حمایت از خانواده آمده است که در صورت بروز سه حالت، صیغه یا ازدواج موقت باید در دفاتر ازدواج ثبت رسمی شود:
- اگر هر دو طرف صیغه نامه درخواست کنند که ازدواج موقت ثبت شود.
- اگر زوجین ثبت رسمی صیغه موقت را جزو شروط ضمن عقد آورده باشند، باید به دفتر خانه رفته و برای رسمی کردن صیغه اقدامات لازم را انجام دهند.
- اگر زوجه در حین ازدواج موقت باردار گردد، زوجین باید در اسرع وقت برای ثبت صیغه موقت خود در دفتر خانه ازدواج و طلاق و یا دفاتر اسناد رسمی حاضر شوند تا قانوناً بتوانند برای فرزندشان شناسنامه تهیه نمایند.
نکته: برای آن دسته ازعزیزانی که برایشان این ابهام وجود دارد که «آیا صیغه نامه جایی ثبت می شود؟» باید ذکر کنیم که فقط در صورت وجود شروط فوق لازم است صیغه نامه در دفتر خانه ها ثبت گردد و تنها در اینصورت قابل استعلام می باشد.
در چه صورت صیغه نامه با کد ملی قابل استعلام است؟
اگر صیغه نامه (عقد موقت) با کد ملی قابل استعلام و پیگیری است که در دفترخانه ازدواج و طلاق به ثبت رسمی رسیده باشد. در اینصورت در سامانههای ثبت احوال و سازمان اسناد ثبت گردیده و استعلام آن از طریق از کد ملی، میسر می باشد. اما اگر اگر صیغه نامه تنها بهصورت شفاهی یا بدون ثبت رسمی در دفترخانه برقرار شده باشد، قابلیت هیچگونه استعلامی ندارد.
بیشتر بخوانید : صیغه نامه با مهر برجسته تهران
بیشتر بخوانید : دفترچه صیغه نامه برای اتباع
صدور صیغه نامه با مهر برجسته محضری از طریقه دفترخانه وکیل من
در پایان مطلب فوق در خصوص ممکن نبودن استعلام صیغه با کد ملی باید بگوییم دفترخانه ازدواج و طلاق وکیل من به صورت فوری و آنلاین می تواند صیغه نامه مورد نیاز شما را آماده نموده و به آدرس شما ارسال نماید. همانطور که می دانید این صیغه نامه به شکل دفترچه کاغذی و ممهور به مهر برجسته محضری می باشد که مورد تایید تمامی ارگانهای قضایی، تفریحی و سیاحتی می باشد. این صیغه نامه در جایی ثبت نشده و از طریق کد ملی نیز قابل پیگیری نمی باشد. برای دریافت اطلاعات کامل تر از طریق تماس تلفنی با مشاوران حقوقی موسسه وکیل من ابهامات خود را برطرف نمایید.
تماس با وکیل من
- شماره همراه: 09931080520
- مناطق تحت پوشش:تمام استان تهران و کرج
پانوشت : صیغه نامه، صیغه نامه آنلاین، سایت صدور صیغه نامه، صیغه نامه با مهر برجسته، صدور صیغه نامه رسمی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.