بهترین وکیل برای گرفتن مهریه باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ اگر ساکن تهران هستید و به دنبال وکیلی حاذق برای گرفتن مهریه در تهران می گردید می توانید از خدمات وکیل من استفاده کنید. وکیل من به عنوان گروهی از وکلا هست که در زمینه های مختلف حقوقی، خانواده، ملکی ، کیفری فعالیت می کند. یکی از بزرگ ترین و مهم ترین حوزه هایی که وکیل من در آن به فعالیت می پردازد؛ مهریه است.
اما مهریه در لغت یعنی چه ؟مهریه یک لغت عربی است که در زبان فارسی معادل کابین است، مهریه مترادف های دیگری نیز در زبان عربی دارد مانند نحله، فریضه، صداق که تمامی این کلمات می توانند جایگزین شوند. اما خود مهریه چیست و چه شرایطی دارد؟ مهریه مالی است که پس از خطبه عقد، مرد متعهد می شود که آن را به همسرش بپردازد. که می تواند این مبلغ در قالب سکه، پول رایج، ملک و … می تواند باشد. یک زن هر موقع بعد از زمان عقد در صورتی که طلب کند می تواند مهریه اش را طلب کند. مهریه را هم می توان از طریق دادگاه و هم از طریق اجرای ثبت می شود گرفت. برای گرفتن مهریه توصیه می شود که از یک وکیل خانواده استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: تضمین در مهریه چیست؟
چند نوع مهریه بر حسب تعیین زمان داریم ؟
ما دارای چند نوع مهریه ی باشیم که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
مهر المثل
مهرالمثل، مهریه است که در ضمن عقد زوجین در مورد نوع و مقدار آن به توافق نرسیده اند و همچنین به دلایلی باطل شده است. در چنین شرایطی نیز مهریه به زن بعد از جاری شدن عقد و بعد از نزدیکی تعلق می گیرد. از جمله چیزهایی که مهر المثل را تحت تاثیر قرار می دهد وضعیت و شرایط زن می باشد، به عنوان مثال زن دارای چه شرایط خانوادگی ، اخلاقی ، میزان علم و هنر آن و همچنین شرایط جسمانی آن نیز می تواند مهر المثل را متاثر کند. از شرایط استقرار مهر المثل نزدیکی است.
مهر المتعه
مهر المتعه برای زنانی است که قبل از زمان عقد و قبل از برقراری رابطه، مرد هیچگونه مهریه تعیین نکرده باشد و او را طلاق بدهد. میزان مهر المتعه با توجه به شرایط مالی مرد تعیین می گردد.
مهر المسمی
این نوع از مهریه در هنگام عقد تعیین شده و در سند ازدواج هم ثبت می گردد، طبق قانون موجود در ایران برای مهر المسمی هیچ محدودیتی وجود ندارد و هر مقدار که دو نفر تعیین می کنند و بخواهند در سند ازدواج ثبت می شود. در مهر المسمی می توان خانه و هر نوع ملکی را به عنوان مهریه در نظر گرفت.
بیشتر بخوانید: هزینه وکیل برای به اجرا گذاشتن مهریه چقدر است؟
آیا در عقد دائم و موقت شرایط مهریه متفاوت است؟
از اصلی ترین تفاوت های عقد دائم و عقد موقت این موضوع است، زیرا که در عقد دائم لزومی ندارد میزان مهریه در همان زمان عقد مشخص شود. و بعدا هم می توانند میزان مهریه را تعیین کند و مجددا آن را ثبت کنند. اما در زمان عقد موقت باید حتما در ابتدا میزان مهریه مشخص شود و سپس صیغه محرمیت خوانده شود.
برای مثال همان طور که پیش تر هم توضیح دادیم در عقد دائم در صورتی که مهریه توسط مرد مشخص نشده باشد و مرد همسر خود را پیش از تعیین مهریه و نزدیکی طلاق دهد در این صورت به زن مهرالمتعه تعلق می گیرد. اما اگر باز هم مهریه تعیین نشده باشد و مرد همسر خود را بعد از نزدیکی طلاق دهد، به زن مهریه مهر المثل تعلق می گیرد. اما در عقد موقت هیچ کدام از این موارد وجود ندارد.
مهریه برحسب چگونگی مطالبه بر چند قسم است؟
بر خلاف برخی از تصور هایی که وجود دارد و فکر می کنند حتما باید طلاق گرفته شود و بعد مهریه گرفته شود، چنین چیزی وجود ندارد و زن هر موقع که بخواهد می تواند مهریه خود را طلب کند حتی پس از مرگ همسرش و لزوما به این معنی نیست که بین زن و شوهر اختلافی وجود دارد. در ادامه می بینیم که ما دارای چند نوع مهریه هستیم.
مهریه عندالاستطاعه
در صورتی مهریه به صورت عندالاستطاعه تعیین شده باشد، شوهر موظف هست مهریه را در حد توانش که به دادگاه ثابت شود پرداخت کند. به این معنی می باشد باید اموالی از زوج که جزوی از مستثنیات دین نباشد را به دادگاه معرفی می کند تا بتواند مهریه را توقیف کنند. از جمله ی این اموال می توان به حقوق و مجموعه ای از حساب های بانکی فرد را در نظر داشت. در مهریه عند الاستطاعه زندان و حکم جلب وجود ندارد.
مهریه عندالمطالبه
در این نوع از مهریه زن هر زمان که بخواهد می تواند مهریه خود را در خواست کند. مرد نیز وظیفه دارد مهریه زن را در هر زمانی که زن درخواست کند بدهد، پرداخت مهریه حتی در زمانی که زن تمکین هم نکند بر عهده مرد هست و زن می تواند آن را مطالبه کند. تنها در زمان طلاق که از طرف زن مطرح باشد مهریه نصف می شود.
حتما بخوانید: مهریه در طلاق چطور پرداخت میشود؟
آیا پس از مرگ زن، خانواده اش می توانند مهریه او را بگیرند؟
بله بعد از مرگ زن، خانواده و به طور کلی وراث او می توانند مهریه را از همسر زن طلب کنند و مرد هم چون دینی است که برگردن اش است باید بپردازد.
پس از مرگ شوهر، آیا زن می تواند مهریه خود را طلب کند؟
همان طور که پیش از این هم گفتیم مهریه حقی است که بر گردن مرد است و مرد باید آن را بپردازد. زن در هر زمانی که بخواهد می تواند مهریه خود را طلب کند. پس از مرگ هم مهریه زن جزو بدهی های مرد محسوب می گردد و باید از محل ترکه وی پرداخت شود.
حتی در صورتی که مرد پیش از مرگ، با همس خود نزدیکی نداشته باشد، تمام مهریه بر عهده او خواهد بود و در صورتی که زن بخواهد می تواند مهریه خود را بگیرد. تفاوتی که با طلاق دارد این است که اگر زن باکره باشد و طلاق بگیرد، مهریه نصف می شود اما پس از مرگ مهریه به صورت کامل به زن باکره می رسد.
مهریه زن حتی در عقد موقت هم پس از مرگ همسر، قابل دریافت است.
طبق ماده ۲۲۶ قانون: “ورثه ملزم نیستند غیر از ترکه چیزی به بستانکاران بدهند و اگر ترکه برای اداء تمام دیون کافی نباشد ترکه مابین تمام بستانکاران به نسبت طلب آنها تقسیم می شود ” اگر چند طبق ماده ۲۲۸ قانون اگر ورثه بخواهند از اموال خود مهریه را بپردازند مانعی وجود ندارد : ” ورثه میتوانند دیون را از ترکه یا از مال خود ادا نمایند “
آیا برای پرداخت مهریه سقفی تعیین شده است؟
همان طور که از ابتدای این مقاله گفتیم مهریه یک حق هست که برگردن مرد وجود دارد و در هر زمانی که زن بخواهد باید آن را پرداخت کند. در چند سال گذشته به دلیل ازدیاد این گونه از پرونده ها شیوه ی متفاوت تری در پیش گرفته شده است. طبق قوانین جدید تنها پرداخت تا مبلغ ۱۱۰ سکه، اجرای کیفری و گرفتن حکم جلب همسر را دارد و اگر مبلغ بیشتر از این باشد، هیچگونه ضمانت کیفری ندارد و نمی توان برای آن حکم جلب گرفت.
چگونه می توان مهریه را مطالبه کرد و چه روش هایی دارد؟
برای گرفتن مهریه می توانید از طریق اجرای ثبت اقدام کنید. در گذشته می توانستید یا از طریق دادگاه خانواده و یا از طریق اجرای ثبت برای گرفتن مهریه اقدام کنید. اما با تغییر قانون زن نمی تواند ب صورت مستقیم به دادگاه مراجعه کند.
برای این کار لازم است که خود زن و یا وکیل او به همان محلی که ازدواج شان ثبت شده است، مراجعه کنند و سپس درخواست صدور اجرائیه را داشته باشند. بعد از اینکه این اجرائیه صادر شد ، زن و یا وکیل او به اجرای ثبت مراجعه می کنند و در آن جا پرونده تشکیل می دهد. در طی این پروسه از دارایی های زوج استعلام می گیرند و در صورتی که مالی داشته باشد اموال او مصادره می شود. اگر اموالی که مرد ندارد کفاف مهریه را نداشته باشد با اخذ گواهی به دادگاه معرفی می شوند و همچنین می توان خیلی سریع دستور ممنوع الخروجی شوهر را گرفت.
آیا امکان افزایش مهریه وجود دارد؟
طبق نظر برخی از محاکم قضایی، مهریه شرعا و قانونا باید همان اندازه ای باشد که در ضمن عقد تعیین شده و در صورتی که خواسته شان مطرح شود معمولا رد می گردد. اگر چه که عده ای نیز معتقد هستند که در صورتی که هر دو نفر یعنی زن و شوهر مایل باشند که این افزایش مهریه انجام شود، شرعا و قانونا باید این درخواست مورد توجه قرار بگیرد. این افزایش مهریه باید به صورت یک قرار داد و یک اقرار نامه رسمی در دفترخانه رسمی ثبت گردد.
لازم به ذکر است که تا قبل از سال ۸۸، طبق بند ۱۵۱ “چنانچه به علل مختلف مرد در مقام افزایش مهریه زن برآید این عمل باید به موجب اقرارنامه رسمی صورت گیرد که در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسد …” زن و شوهر می توانستند از طریقه مراجعه به دفتر استاد رسمی طبق یک اقرارنامه رسمی و ایجاد یک سند جدید افزایش مهریه را داشته باشند. بعد از سال ۸۸ این قانون برداشته شد.
در سال ۸۸ با شکایت فردی به دیوان عدالت اداری خواهان ابطال این بخشنامه شد زیرا که بیان داشت این مقرره قانونی است که در تضاد با شرع و کیان خانواده می باشد.
علاوه بر این که شورای نگهبان بیان می کند: “مهریه شرعی همان است که در ضمن عقد نکاح واقع شده است و افزایش آن بعد از عقد شرعاً صحیح نیست و ترتیب آثار مهریه بر آن خلاف موازین شرع شناخته شد”.
بعد از سال ۸۸ تنها راهی که می توان مهریه را انتخابی کرد این است که مهریه را حین عقد تعیین نکرد و آن را به زمانی بعد موکول کرد.
همچنین این که دیگر افزایش مهریه در سند ازدواج، با اقرارنامه پذیرفته نمی شود؛ به دنبال این قضیه می توان افزایش مهریه را از طریق صلح اموال، فروختن مال، صدور سفته و … انجام داد. در حال حاضر می توان گفت که افزایش مهریه منعی ندارد اما این مال جدید مهریه نیست و آن ماهیت را ندارد و مهریه همانی است که در عقد ذکر شده است.
بیشتر بدانید: قانون مهریه چیست؟
آیا ممکن هست که بعد از عقد مهریه را کاهش داد؟
با توجه به مواردی که پیش تر گفتیم؛ برطبق نظر شورای نگهبان مهریه همان است که در سند ازدواج قید شده است، به دنبال آن هرگونه افزایش و یا کاهش مهریه نیز منع قانونی دارد. در خصوص کاهش میزان مهریه مقصود کاهش پیدا کردن در سند ازدواج می باشد و گرنه زن می تواند با درخواست خود مهریه را کم کند و یا حتی ببخشد. برای این کار لازم است که به یکی از دفاتر رسمی مراجعه کرد و مهریه را ابرا و یا هبه کن.
به یاد داشته باشید که اگر زنی مهریه خود را ابرا کند، بعد از طلاق و یا در حین زندگی مشتریک دیگر نمی تواند به میزانی که در سند ازدواج ثبت شده است مهریه خود را دریافت کند. برای بخشش مهریه توصیه می شود که حتما از یک وکیل متخصص در امر مهریه کمک بگیرید. زیرا که مهریه در پروسه طلاق و افزایش سرعت آن بسیار تاثیر گذار است.
بهترین وکیل برای گرفتن مهریه
یک وکیل خوب برای گرفتن مهریه باید علاوه بر این که میزان بالای از دانش و همیچنین تسلط و احاطه ی در موضوعات خانواده را داشته باشد، باید تجربه بالایی را هم داشته باشد که به عنوان بهترین وکیل مهریه در تهران و یا هر شهری دیگری شناخته شود.
یک وکیل خوب برای گرفتن مهریه باید بتواند فنون و شیوه ی درست دفاع از موکل را بداند و بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند. یک وکیل حاذق همچنین باید بتواند قابلیت بالایی در وکالت و دادن مشاوره داشته باشد.
در حرفه وکالت همانند سایر مشاغل، علاوه بر داشتن دانش لازم در آن زمینه بتوانند ای دانش را به صورت عینی نیز پیاده سازی کنند تا نتیجه واقعی حاصل گردد. در وکالت نیز این موضوع مطرح می گردد که یک وکیل خوب باید برای مثال در امور مهریه و گرفتن آن دانش لازم و کافی را کسب کرده باشد. اما فقط این کافی نیست که بتواند به عنوان وکیل خوب مهریه در تهران و یا سایر شهر ها شناخته شود بلکه باید به صورت عملی و عینی هم این کار را به دفعات انجام داده باشد.
به همین جهت است که می گویند یک وکیل حاذق در امر گرفتن مهریه شخصی است که دارای تجربه بسیار باشد. یعنی این که پرونده های زیادی را دیده باشد و توانسته باشد آن ها را به نتیجه برساند.
وکیل مهریه در تهران
یک وکیل خوب برای گرفتن مهریه در تهران و یا هر شهر دیگری باید یک سری ویژگی هایی را داشته باشد، که شما بتوانید با اطمینان خاطر به او اعتماد کنید تا در نهایت بتوانید نتیجه مطلوب را بگیرید.
برای این که بتوانید یک وکیل خوب در تهران برای مهریه پیدا کنید باید به یک سری ویژگی ها توجه کنید. که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
امانت دار
یک وکیل خوب باید امانت دار خوبی هم باشد و اسرار موکلش را هرگز جایی افشا نکند حتی بعد از این که پرونده اش تمام شد.
دانش به روز
یک وکیل مهریه خوب در تهران و یا در هر جای دنیا باید همیشه دانش خود را به روز نگه دارد، زیرا که قوانین و مقررات مداوم در حال تغییر می باشد و در نتیجه باید به دنبال فراگیری تغییرات جدید باشد.
دوری جستن از گفتن توانایی های کذب و دروغین
یک وکیل خوب به هیچ عنوان موکلش را بیخود و بی جهت امیدوار نمی سازد، بلکه به دنبال این است که به صورت درست و قانونی شرایطی که موکل دارد را برایش شرح دهد و بعد از آن راه های قانونی که موکل را هر چه سریعتر به نتیجه می رساند را بگوید. یک وکیل خوب هیچ گاه تضمین ۱۰۰ درصد نمی دهد و اگر این طور باشد، باید شک کرد.
دارای تخصص است
یک وکیل خوب دارای تخصص می باشد، به این شکل که یک وکیل خوب در یک و یا تنها در چند حوزه دارای تخصص و فعالیت است، که این موضوع باعث می شود که در همان حوزه ها به شدت متخصص شوند. و نتیجه بهتری حاصل شود.
برخورد مناسب با قاضی
یک وکیل خوب سعی می کند که همه ی جوانب را در ارتباط با قاضی رعایت کند و همه چیز را در نظر می گیرد. یک وکیل خوب مهریه می کوشد که در نهایت احترام به قاضی، درخواست خود را مطرح کند و بکوشد که حق موکل خود را باز پس گیرد.
بهترین و کم هزینه ترین راه حل
یک وکیل خوب و با انصاف همواره سعی می کند که بهترین و قانونی ترین راه را برای موکلش ارائه دهد، علاوه بر این که با توجه به بودجه ای که موکل دارد می کوشد که بهترین راه های قانونی را در اختیارش بگذارد و تا جایی که بتواند در تلاش است که مشکل را با مذاکره پیش ببرد.
پانوشت: بهترین وکیل مهریه در تهران, وکیل مهریه در تهران, وکیل مهریه خوب در تهران , بهترین وکیل برای گرفتن مهریه, بهترین وکیل برای مهریه در تهران
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.