آیا می توان برای ملاقات شرعی با زندانی از صیغه نامه استفاده کرد ؟ در این مقاله می خواهیم در خصوص ملاقات شرعی با زندانیان و شرایط آن و همچنین این که آیا می توان از صیغه نامه برای دیدار شرعی با زندانی استفاده کرد؟
به طور کلی طبق قوانینی که در کشور وجود دارد، تمامی زندانیان می توانند از ملاقات به صورت حضوری یا تلفنی و مکاتبه ای استفاده کنند مگر در موارد خاص که به دلیل یک سری موارد مانند مسائل امنیتی زندانی را از ملاقات محروم کنند. گاهی پیش میاد که به دلیل بررسی پرونده تا مشخص شدن نتیجه نهایی، زندانی را از ملاقات محروم می کنند و زندانی باید طبق این دستور که قاضی صادر کرده است هیچگونه ملاقاتی اعم از تلفنی و مکاتبه ای نداشته باشد در غیر این صورت مرتکب جرم شده است و کیفر دارد.
اما در صورتی که جریان محاکمه آغاز شود، وکیل مدافع می تواند از مجراهای قانونی با متهم دیدار داشته باشد.
راهنمای رفتن به بخش مورد نظر:
- چه افرادی می توانند با زندانی ملاقات داشته باشند ؟
- ملاقات با وکیل دارای چه شرایطی هست ؟
- ملاقات شرعی در زندان چگونه است و چه مدارکی لازم دارد ؟
- مدارک لازم برای گرفتن وقت ملاقات شرعی
- برای گرفتن مجوز ملاقات شرعی چه مدارکی لازم است؟
- چگونه با صیغه نامه می توان ملاقات شرعی داشت ؟
- چند ساعت برای ملاقات شرعی در نظر گرفته شده است ؟
- شب شرعی چیست ؟
- اتاق ملاقات شرعی چگونه است ؟
- آیا ملاقات شرعی برای زندانیان زن نیز وجود دارد؟
چه افرادی می توانند با زندانی ملاقات داشته باشند ؟
به به طور کلی تنها افراد درجه یک خانواده یک فرد هستند که می توانند با او به صورت هفتگی ملاقات داشته باشند که این افراد عبارتند از:
- پدر
- مادر
- برادر
- خواهر
- فرزندان
- پدر همسر
- مادر همسر
غیر از افرادی که ذکر شده است اگر فردی بخواهد با یک زندانی ملاقات کند باید در خواست خود را به صورت کتبی به قاضی پرونده و یا دادسرا مربوطه بدهد و پس از تایید آن ها اجازه ای مبنی بر وقت ملاقات ایجاد می شود.
ملاقات با وکیل دارای چه شرایطی هست ؟
با توجه به قانون مجازات کشور، تمام وکلای دادگستری این اجازه را دارند که اگر وکالت نامه رسمی را داشته باشند می توانند برای دفاع از حقوق موکل شان در هر زمانی ملاقات را با زندانی ترتیب اثر دهند. لازم به ذکر است که وکلا باید مجوز کتبی را از مقامات دارای صلاحیت بگیرند و بعد از دریافت این اجازه نامه لازم است که وکالتنامه ی رسمی را نیز به رئیس زندان بدهند تا آن هم تایید شود.
وکلا می توانند با موکل شان در اتاقی جدا البته با صلاح دید مقامات قضایی ملاقات داشته باشند.
بیشتر بخوانید : چه نوع صیغه نامه ای مورد پذیرش هتل ها می باشد ؟
ملاقات شرعی در زندان چگونه است و چه مدارکی لازم دارد ؟
همان طور که پیش تر گفتیم ملاقات به شکل های مختلفی اعم از مکاتبه ای، تلفنی و حضوری صورت می گیرد، که زندانی می تواند با هر یک از اعضای خانواده خود ملاقاتی داشته باشد. یک نوع از ملاقات وجود دارد که به آن ملاقات شرعی می گویند.
که در طی این ملاقات که به آن ملاقات خصوصی و یا زناشویی نیز می گویند، به زن و شوهر یک اتاق می دهند تا با هم تنها باشند. از جمله دلایلی که این ملاقات ها برای زن و شوهر ها وجود دارد این است که صمیمت و پایداری رابطه در خانواده حفظ شود. با کمک این گونه ملاقات ها زندانی می تواند به جامعه باز گردد. لازم به ذکر است که این گونه ملاقات ها فقط در ایران وجود ندارد و مختص ایران نیست بلکه در اکثر کشور های جهان ملاقات هایی بدین صورت وجود دارد.
مدارک لازم برای گرفتن وقت ملاقات شرعی
برای این که افراد بتوانند با همسر خود ملاقات شرعی داشته باشند لازم است مدارکی چون شناسنامه ها و کارت ملی زن و شوهر و همچنین سند ازدواج و یا سند صیغه ۹۹ ساله را نیز به همراه داشته باشند. بعد از تحویل به مسئولان مربوطه آن ها مدارک را تایید و احراز هویت می کنند. پس از این مرحله هماهنگی برای ملاقات شرعی صورت می گیرد.
برای گرفتن مجوز ملاقات شرعی چه مدارکی لازم است؟
از جمله مهم ترین مواردی که لازم است تا به زندانی اجازه ملاقات شرعی را بدهند خوش رفتاری و رفتاری بدور از خشونت می باشد و نباید قوانین زندان را نقض کند، در این صورت نه تنها از ملاقات شرعی بلکه از همه ی ملاقات ها محروم می ماند و این حق از او سلب می شود.
ملاقات خصوصی که در ایران به عنوان ملاقات شرعی نیز شناخته می شود می تواند تاثیر بسیار خوبی بر روی رفتار زندانیان بگذارد و آن ها را از انحراف ها برهاند به همین دلیل است که در بسیاری از کشور این قانون اجرا می شود.
آیا گرفتن ملاقات شرعی دارای هزینه است ؟
برای این که یک زندانی بتواند از حق طبیعی خود که ملاقات شرعی هست استفاده کند نیازی به پرداخت هزینه ای نیست. بر طبق آیین نامه یک زندانی می تواند به صورت خصوصی با همسر خود ملاقات داشته باشد. در صورتی که نمی توانید از این حق استفاده کنید و یا دچار مشکل شده اید می توانید از یک وکیل خبره استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: مدارک لازم برای عقد در سفارت افغانستان چیست ؟ (نکاح خط)
چگونه با صیغه نامه می توان ملاقات شرعی داشت ؟
ملاقات شرعی با صیغه نامه نیز امکان پذیر است، برای افرادی هست که به صورت رسمی ازدواج نکرده اند و در این صورت هم می توانند ملاقات خصوصی داشته باشند. برای چنین ملاقاتی مدارک لازم عبارتند از صیغه نامه ۹۹ ساله به همراه مدارک شناسایی نظیر شناسنامه و کارت ملی که پس از این که مراجع ذی صلاح آن را تایید کردند. سپس اگر زندانی مشکلی از بابت دیدار با ملاقاتی ها نداشته باشد در چنین حالتی اجازه ملاقات شرعی به او داده می شود.
لازم به ذکر است که همانگونه که مشخص می باشد از جمله مهم ترین شروط ملاقات شرعی صیغه نامه ۹۹ ساله و یا عقد نامه می باشد که نشانگر محرمیت افراد به هم هست.
چند ساعت برای ملاقات شرعی در نظر گرفته شده است ؟
معمولا برای ملاقات شرعی سه ساعت را در نظر می گیرند و در اغلب موارد برای زندانی حداکثر طول مدت را در نظر می گیرند که لازم به ذکر است که همه ی این موارد بسته به این هست که زندانی چه مقدار دارای حسن رفتار می باشد.
شب شرعی چیست ؟
شب شرعی نیز یک حق طبیعی برای زندانیان هست که بتوانند همسر و فرزندان خود را ببینند، که معمولا در این ملاقات ها امکان برقراری رابطه جنسی نیز فراهم می شود.
اتاق ملاقات شرعی چگونه است ؟
آیا ملاقات شرعی برای زندانیان زن نیز وجود دارد؟
تماس با وکیل من
- شماره همراه: 09931080520
- مناطق تحت پوشش:تمام استان تهران و کرج
پاسخ پرسش های متداول
ملاقات شرعی در زندان چگونه است و چه مدارکی لازم دارد ؟
همان طور که پیش تر گفتیم ملاقات به شکل های مختلفی اعم از مکاتبه ای، تلفنی و حضوری صورت می گیرد، که زندانی می تواند با هر یک از اعضای خانواده خود ملاقاتی داشته باشد. یک نوع از ملاقات وجود دارد که به آن ملاقات شرعی می گویند.
برای گرفتن مجوز ملاقات شرعی چه مدارکی لازم است؟
از جمله مهم ترین مواردی که لازم است تا به زندانی اجازه ملاقات شرعی را بدهند خوش رفتاری و رفتاری بدور از خشونت می باشد و نباید قوانین زندان را نقض کند، در این صورت نه تنها از ملاقات شرعی بلکه از همه ی ملاقات ها محروم می ماند و این حق از او سلب می شود.
چگونه با صیغه نامه می توان ملاقات شرعی داشت ؟
ملاقات شرعی با صیغه نامه نیز امکان پذیر است، برای افرادی هست که به صورت رسمی ازدواج نکرده اند و در این صورت هم می توانند ملاقات خصوصی داشته باشند. برای چنین ملاقاتی مدارک لازم عبارتند از صیغه نامه 99 ساله به همراه مدارک شناسایی نظیر شناسنامه و کارت ملی که پس از این که مراجع ذی صلاح آن را تایید کردند. سپس اگر زندانی مشکلی از بابت دیدار با ملاقاتی ها نداشته باشد در چنین حالتی اجازه ملاقات شرعی به او داده می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.